A műanyag redőnyök hozzájárulnak az ingatlan energiafelhasználásának csökkentéséhez, ezt már talán mindenki hallotta. Hogy hogyan? Tudatos használattal! 

Napjainkban, ha valaki tudatosan él, odafigyel rá, hogy mire mennyi pénzt költ, akkor bizony rendkívül sokat spórolhat. Természetesen ez egy összetett dolog, amiben sok kicsi sokra megy, ezért minél több téren próbál okosan dönteni, annál többet tud majd spórolni, ráadásul annál inkább beépül ez a tudatosság a mindennapokba. Sokan mondják például, hogy a műanyag redőnyökkel hatékonyan lehet spórolni, ami így is van. Az alábbiakban ennek maximalizálásához adunk néhány tippet. 

Hogyan tartsa bent a meleget télen? 

Télen mindenkinek az a célja, hogy bent tartsa a meleget a lakásban, hogy minél kevesebbet kelljen fűteni. Ezt elsősorban úgy érheti el, ha a leghidegebb órákban, vagyis főleg éjszaka, teljesen leengedi a redőnyt. Ezzel hőszigeteli az ablakokat, csökkenti a hőveszteséget és segít lassítani a lakás hűlését. Ennek köszönhetően sokkal kevesebbet kell fűtenie ahhoz, hogy ugyanazt a hőmérsékletet elérje.

A szellőztetést a legmelegebb órákra időzítse, és a gyors levegőcserére törekedjen! Amikor pedig süt a nap, használja ki, a redőnyt húzza fel és engedje, hogy a napfény is fűtse az ingatlant! 

A hűvös megtartása nyáron

A téllel ellentétben, amikor odakint tombol a forróság, bizonyára Ön is arra törekszik, hogy minél hűvösebben tartsa a lakását. Ehhez hőszigetelés és a megfelelő időszakban árnyékolás is szükséges. Amikor a nap kezd besütni, a redőnyöket engedje le, hogy árnyékoljanak, illetve, hogy megakadályozzák a nyílászáró felforrósodását. Az ablakokat érdemes zárva tartani akkor is, ha a nap nem süt oda, de kint magasabb a hőmérséklet a bentinél. 

Nyáron éjszaka, hajnalban szellőztessen, amikor a leghűvösebb van! A legjobb, ha ilyenkor teljesen kitárja az ablakokat, hogy egy picit tudjon hűlni a lakás. 

Reméljük, hogy tudtunk Önnek segíteni, hogy minél többet tudjon spórolni,egyúttal kényelmesebbé varázsolva otthonát. Amennyiben árajánlatot szeretne kérni műanyag redőny telepítésére Püspökladányba, forduljon hozzánk bizalommal!