Menü
Kosár

Zsalúzia

Miért érdemes a zsaluziát választani?

Otthonunk kialakításánál fontos kérdés az árnyékolóeszköz kiválasztása. Reluxa, napvitorla, redőny vagy zsaluzia? Mindegyiknek megvannak az előnyei, de nem lehet egyértelműen azt állítani, hogy valamelyik a legjobb lenne. Inkább azt lehet megállapítani, hogy az egyéni igények és szokások alapján kinek melyiket érdemes leginkább választania. A kérdést érdemes alaposan körbejárni, mielőtt meghozzuk a végső döntést, mert ha utólag szeretnénk rajta változtatni, az biztosan nem fogja megérni. Nézzük, milyen előnyei vannak a zsaluziának!

A zsaluziát ahhoz lehetne hasonlítani, mintha egy reluxánk lenne az ablak külső felén. A redőnyhöz képest az az óriási előnye, hogy a lamellái forgathatóak, így sokkal könnyebben szabályozható a bejutó fény mennyisége. Miközben a redőny esetében csak a lehúzás mértékével tudjuk ezt befolyásolni, a zsaluziánál akár teljesen leengedett állapotban is engedhetünk be fényt, ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy a lamellákat vízszintes állapotba állítjuk. Ezzel már megakadályozzuk a kintről való belátást, míg bentről még ki tudunk nézni.

A zsaluziának mindemellett megvan a redőnyhöz hasonlóan az az előnye is, hogyha leengedjük, akkor nagyon jól hő- és hangszigetel. Télen segít benntartani a meleget, nyáron pedig nem engedi betűzni a napot, ezáltal megakadályozza a lakás felmelegedését. Ezzel sokat spórolhatunk is a fűtés- illetve a villanyszámlán, ráadásul környezetvédelmi szempontból is előnyös. A teljesen zárt zsaluzia híresen jól hangszigeteli a lakást, ezzel komfortosabbá varázsolja azt. Azzal, hogy minimálisra csökkentjük a kintről beszűrődő zaj mértékét, az alvás sokkal pihentetőbbé válik, ami sokat segít a napi stressz kezelésében.

A zsaluzia jó választás ablakokra és erkély- illetve teraszajtókra is. Jól illeszkedik a modern építészeti elemekhez, de ajánljuk régebbi épületekhez is. Ha szeretne részletesebb tájékoztatást kérni, bátran keressen fel minket honlapunkon megtalálható elérhetőségeink bármelyikén, kollégáink szívesen válaszolnak minden kérdésére!

Ebben a ketagóriában nem találhatóak termékek.

A "cookie" fájlok az Ön gépén kerülnek tárolásra, ezek internetes szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. A böngészés folytatásával Ön elfogadja a sütik használatát.
Tel:+36 70 346-5952
E-mail:info@redonyuzlet.hu