A lakásfelújításnak fontos része a megfelelő árnyékolók telepítése is, hiszen ezek a kényelemhez és a fenntartható élethez is hozzájárulnak. 

Amikor az ember úgy dönt, hogy felújítja a lakását, akkor fontos, hogy mindenre gondoljon és egy füst alatt a lehető legtöbb munkát végezzen el. Éppen ezért, ha már régóta tervezgette, hogy korszerű árnyékolókkal teszi komfortosabbá otthonát, akkor a felújítás során mindenképp célszerű megtennie ezt a lépést is. 

Napjainkban a legnépszerűbb árnyékoló egyértelműen a redőny. Ez nem csak fényszabályozási szempontból praktikus, hanem a kiváló hang- és hőszigetelési képessége miatt is. A redőny télen és nyáron is segít a spórolásban, a lakás kellemes belső hőmérsékletének megőrzésében, és a lakásfelújítás során ezt mindenképp célszerű figyelembe venni. Jó tudni azonban, hogy műanyag és alumínium változata is létezik. 

Miért válassza a műanyag redőnyt?

A műanyag jól hőszigetel, és bár a szélsőséges időjárástól, a viharos széltől érdemes óvni a műanyag redőnyt, alapvetően tartós megoldást nyújt. Azonban, amiért a legtöbben mellette döntenek, az a megfizethető ára, ami persze mindig fontos szempont, de egy amúgy nagy kiadással járó lakásfelújítás során talán különösen. 

Az alumínium redőny népszerűségének titka 

Az alumínium redőny, bár drágább, mint a műanyag, jóval strapabíróbb és hosszabb élettartamú. Fontos kihangsúlyozni, hogy a műanyag változat sem gyenge szerkezet, amit a legkisebb szellő letép, de tény, hogy viharos időben jobban oda kell rá figyelni. Sajnos számolni kell viszont azzal is, hogy az alumínium redőny magasabb árkategóriát képvisel.

Jó tudni, hogy mindkét változat motorizálható, e tekintetben nincs különbség közöttük. Érdemes lehet mindkét típusra ajánlatot kérni és az alapján dönteni közöttük. 

Ha szeretné megrendelni akár alumínium, akár műanyag redőny telepítését Berettyóújfalun, ne habozzon, forduljon hozzánk bizalommal! Amennyiben további információra van szüksége vagy kérdése merült fel, bátran keresse munkatársainkat!